• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Нові стандарти – нова школа": Фастівщина – Смілянщина

"Нові стандарти – нова школа": Фастівщина – Смілянщина

2012-08-20

/Files/images/Нові стандарти.jpg

Для вивчення стану готовності навчальних закладів до впровадження нових стандартів початкової освіти в рамках Всеукраїнської акції "Нові стандарти – нова школа" 17 серпня 2012 року Фастів і Фастівський район відвідали колеги з відділу освіти Смілянської райдержадміністрації: завідуюча відділом освіти Підмогильна Вікторія Миколаївна, завідуюча методичним кабінетом Самарська Марія Олексївна, голова РК профспілки працівників освіти Плясунова Ніна Григорівна.

Під час зустрічі вони ознайомилися з досвідом роботи управління освіти, методичного кабінету, ЗОШ І ступеня № 11, Фастівського НВК "Ліцей інформаційних технологій – Спеціалізована ЗОШ І-ІІІ ст. № 9".

У НВК "Ліцей – СЗОШ № 9" наші освітяни поділилися міркуванням щодо впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти, продемонстрували готовність школи до прийому першокласників, розповіли про свої здобутки з дослідно-експериментальної діяльності за програмою "1 учень – 1 комп'ютер" (Дядюра М. Я., Пилип'юк О. М.), познайомили з роботою школи передового педагогічного досвіду "Ефективне використання ІКТ у початковій школі" (Степанюк Н. А.).

Особливе враження на наших гостей справила ЗОШ І ст. № 11 та її молодий колектив під керівництвом Сафонової О. М., який створив сучасну школу з інноваційним навчанням, де впроваджується розвивальна система Давидова – Ельконіна та здійснюється експериментальна діяльність за медико-педагогічним проектом "Гармонія інтелекту і здоров'я "ПіснеЗнайка". На малюків чекають просторі, затишні класи, облаштовані спортзал і їдальня. В кожному класі встановлені комп'ютери з сучасним програмним забезпеченням з усіх предметів навчального циклу, створений найбільш сприятливий ігровий простір для молодших школярів. Тут існує не лише ігрова кімната, а й ігрові куточки в кожному класі, які задовольняють потреби дітей у грі, розвагах, дають можливість обрати діяльність за власним бажанням і інтересами.

Під час спілкування з гостями відбулась не просто перевірка, але живе спілкування та обмін досвідом, були встановлені дружні стосунки та пропозиції щодо подальшої співпраці.

Кiлькiсть переглядiв: 365

Коментарi