• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Ефективний діалог з дитиною - основа безпечного життя

Ефективний діалог з дитиною - основа безпечного життя

2018-02-23

/Files/images/semnari/DSC02106.jpg

Дитина – це дзеркало морального життя батьків.

Завданням школи і батьків – дати кожній дитині щастя.

В. Сухомлинський

З метою реалізації міського методичного проекту «Здорове покоління» 23.02.2018 року в НВК.ЛІТ «СЗОШ №9» відбулося заняття з елементами тренінгу «Ефективний діалог з дитиною - основа безпечного життя» .

Підростають наші діти... Із маленьких безпомічних дітлахів вони перетворюються на підлітків і більш серйозними стають проблеми, з якими ми стикаємось.

Сьогодні мені б хотілося запропонувати вам замислитись про шкідливі звички, що підстерігають на життєвому шляху кожну людину, що здатні перекреслити все життя.

Як вберегти свою дитину від куріння, алкоголю, наркотиків? Можливо, ми не знайдемо сьогодні унікального рецепту, але спробуємо розібратись у цій проблемі. Такими словами розпочала заняття-тренінг з вчителями основ здоров’я, з керівниками МО класних керівників, методист міського методичного центру, керівник проекту «Здорове покоління» Чиженко С.П.

Адже мета даного проектустворення єдиного простору для формування і виховання гармонійно розвиненої і фізично здорової особистості, протидія

вживанню алкоголю та тютюнопалінню.

Пропаганда педагогічних знань з метою підвищення педагогічної освіти батьків, організація та проведення заходів, спрямованих на опанування батьками педагогічних знань, - це головне завдання школи у роботі з батьками./Files/images/semnari/DSC02110.jpg

Формальні, нецікаві класні та загальношкільні збори, виклики батьків до школи з метою не стільки об`єднати зусилля, скільки полаяти батьків, пригрозити їм – усе це позбавляє їх бажання бувати у школі. Цю тему продовжила вчитель біології та основ здоров’я, класний керівник НВК.ЛІТ «СЗОШ I-IIIст.№9» Незола Алла Сергіївна. Запропонувавши присутнім бути у ролі батьків і розділивши їх на групи, було запропоновано змоделювати «здорове життя», а потім зруйнути цю модель. Висновки були очевидні-руйнувати легше. Навколо цієї проблеми була продожена робота. Вчителі

в ігровій формі намагалися побудувати діалог класного керівника з батьками, а батькам, знайти спільну мову з своїми дітьми.

У сучасному бурхливому світі дитину потрібно навчити вибирати серед всього, що її оточує, тільки корисне, потрібне, цінне, що не принесе шкоди її життю і здоров¢ю.

Підліток прагне вирватись з-під диктату дорослих. Як свідчать життєві спостереження, ми всі не дуже любимо прислухатись до чужої думки. А дитині тим більше хочеться випробувати себе без будь-чиєї допомоги, поради. Тож не позбавляйте її цієї нагоди, наскільки це можливо. Навчіть дитину приймати правильні рішення самостійно, і ви самі відчуєте, що це — запорука її щасливого життя і вашого спокою.

На завершення зустрічі « батьки» сформували принципи підтримки дитини, які вбережуть її здоров’я і щастя родини:

— терпимість;

— увага;

— тактовність і делікатність;

— обов’язкове дотримування слова як важливого інструменту в родинних стосунках;

— уміння поставити себе на місце дитини;

— гнучка система контролю, яка не пригнічує підлітка, а підтримує його;

— ознайомлення підлітка з науковими фактами й відомостями про шкоду наркотиків, паління і алкоголю.

Якщо батькам пропонується реальна і конкретна модель застосування батьківських ресурсів, то віддача завжди збільшується. Крок за кроком цілеспрямовані дії сприяють позитивним результатам. Зростає зацікавленість батьків. Вони починають звертатися до вас за порадами, а ви отримуєте можливість відслідковувати розвиток дитини у сім'ї./Files/images/semnari/DSC02116.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi