Іпотерапія

2017-07-01

/Files/images/IMG_5220.jpg

Комунальний заклад Фастівської міської ради “Фастівський навчально-реабілітаційний центр» за сприянням благодійного фонду «Фастівчани» проводить безкоштовне лікування іпотерпією вихованців свого закладу в аграрному хуторі « Фортуна» с. Лубського.

Особливо вражаючі результати дає іпотерапія для дітей з ДЦП та для дітей з особливими потребами , які в силу психологічних або фізичних обставин позбавлені можливості спілкування зі своїми однолітками.

Іпотерапія стає доступною для дітей з трьох років та рекомендована при таких захворюваннях як аутизм, наслідки різних травм, синдром Дауна, ДЦП, порушення постави, затримка психічного, розумового або фізичного розвитку.

Для оздоровчих цілей підбирають слухняних, доброзичливих і спокійних коней, які не викликають страху, напруги і занепокоєння у хворих дітей.

Позитивний результат від кінних прогулянок і спілкування з твариною досягається за рахунок наступних факторів:

· Рефлекторно розвивається почуття рівноваги;

· У роботу включаються уражені м’язи;

· Проводиться природний тепловий і точковий масаж ніг, рук та хребта;

· Набуваються необхідні рухові навички;

· Концентрується увага;

· Поліпшується емоційний стан.

Безпосередній контакт з конем дозволяє подолати страхи, розвинути доброзичливість і любов, позбутися агресії, збудливості. Розвиток дрібної моторики за допомогою іпотерапії у дітей з особливими потребами відбувається за рахунок вимушених дій руками, пальцями рук і ногами. При верховій їзді у дитини задіяні органи почуттів і практично всі м’язи, зв’язки, сухожилля та суглоби.

Дана методика дійсно допомагає покращити фізичний, психологічний та емоційний стан дітей з обмеженими можливостями.

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi